Bile pentru efect

Există mai multe tipuri de bile de bowling, special concepute pentru fiecare tip de joc. Bilele folosite pentru jocul cu 10 popice sunt mai mari, măsurând până la 70 cm în circumferință (aproximativ 22 cm diametru) și sunt prevăzute cu mai mult de cinci găuri pentru degete pentru a putea fi ținute. 

Bilele de bowling cântăresc până la 450 de grame și variază de la bile mai ușoare care au adesea dimensiunea găurilor pentru degete mai mică și care sunt special create pentru persoanele cu degete mai mici sau mai subțiri. În funcție de stilurile de joc, există diferite tipuri de bile de bowling:  există bile pentru lansare executată în linie dreaptă sau în linie curbă.

În celelalte cazuri de jocuri, bilele variază spre exemplu, bilelele candlepin sunt suficient de mici încât să încapă în palmă, astfel că nu au nevoie de găuri pentru degete. De asemenea, bilele pot avea greutăți diferite, în funcție de jucător.

Ceea ce nu stiu multi dintre cei care apuca sa joace bowling, este ca o „bila de sala” este foarte diferita de o „bila pentru efect”. Incercam sa o invartim, folosind 3 degete sau cu 2, dar…parca tot nu reactioneaza pe pista asa cum „trebuie”. :)
Oare ce se afla intr-o bila de efect? Oare ce o face sa faca „hook”? Miezul bilei si suprafata difera de la un producator la altul in functie de cat de performanta este bila. Vedeti mai jos cateva exemple de bile.

Enjoy…

 

Cum se fabrica o bila de efect?