Cel mai simplu de a tine  o bila de bowling este folosind asa numita priza conventionala. Acesta este un lucru foarte important de stiut in timp ce cautam pe rafturile cu bile de bowling in sala de bowling locala.

 

Pozitionarea degetelor

Exista trei gauri intr-o bila de bowling obisnuita. Doua le regasim una langa alta si una, de obicei, cea mai mare dintre cele trei separat. Pune degetul mijlociu și inelarul in gaurile alaturate (degetele mijlociu si inelar se introduc in bila pana la a doua falanga – vezi foto de mai jos) iar degetul mare in cea de-a treia gaura. Acest tip de priza va va da cel mai mult control asupra bilei de bowling.

 

Cum gasim masura potrivita

L a o bila de sala, dimensiunea gaurilor nu contează cu adevarat, atata timp cat acestea sunt suficient de mari pentru a se potrivi degetelor tale. Nu vrem ca gaurile sa fie prea stramte. De asemenea, nu dorim  ca gaurile sa fie prea largi, cu toate astea nici asta nu va fi o problema daca distanta dintre gaurile alaturate si gaura degetului mare este la distanta optima.

In primul rand, baga tot degetul mare in gaura destinata acestuiaPozitioneaza degetele mijlociu si inelar peste gaurile destinate acestora. Daca incheietura falangei a doua a degetelor se afla exact peste gauri atunci ai gasit masura potrivita.

 

Cum tinem bila in mana

In timpul jocului, ar trebui sa tineti bila asa cum se poate observa in imaginea din acest articol. Pentru a crea aceasta priza, prima data bagati degetul mare pana la capat in gaura (asa cum ati facut si cand ati ales bila potrivita). Apoi, introduceti degetele mijlociu si inelar in celelalte doua gauri. Bila ar trebui acum sa imprime sentimentul de siguranta.

 

Beneficiile prizei conventionale:

-este o  priza sigura

-ofera  un control mai bun pentru incepatori

-disponibilitate mare de bile de sala